Inbouw stuurbekrachtiging klassieke Volvo

Wilt u soepel en gemakkelijk inparkeren? Geniet van de stuurbekrachtiging in uw klassieke Volvo.

Door EZ Powersteering is een compleet stuurbekrachtigingssysteem ontwikkeld wat al vele jaren in klassieke Volvo's wordt ingebouwd.

Lees meer...
 

het stuurbekrachtigingssysteem

Vindt u het sturen te zwaar en wilt u lekker blijven rijden in uw klassieke Volvo? Nordicar biedt u de oplossing zonder het karakter van uw auto verandert. De oplossing is een elektrische stuurbekrachtiging die geheel uit het zicht, onder het dashboard wordt ingebouwd

Het originele stuurhuis blijft behouden en dus ook de standaard stuuroverbrenging.

 

De mate van bekrachtiging is geheel verstelbaar en is snelheidsafhankelijk. Bij de inbouw wordt uitsluitend gebruik gemaakt van originele bevestigingspunten; er hoeft niets aan de auto gelast of geboord te worden, waardoor deze altijd teruggebracht kan worden naar zijn originele staat. Onder de motorkap is er geen enkele wijziging te zien, alles blijft origineel. De voordelen van een elektrisch systeem ten opzichte van een hydraulisch systeem zijn talrijk. De elektrische motor gebruikt alleen stroom wanneer er stuurbekrachtiging benodigd is terwijl de hydraulische pomp continu wordt aangedreven.

snelheidsafhankelijk

Doordat het elektrische systeem snelheidsafhankelijk is stuurt u licht bij lage stuurbekrachtigingsnelheden en zwaarder bij hoge snelheden. De mate van bekrachtiging is verstelbaar door middel van een stelknop (potentiometer). Bij hydraulische systemen is er vaak weinig stuurgevoel en geen mogelijkheid om dit bij te stellen. Bij het snelheidsafhankelijke stuurbekrachtigingssysteem van EZ Powersteering is het afstellen wel mogelijk.