Inbouw airconditioning klassieke Volvo

Geniet van de koelte tijdens de zomer wanneer u rijdt in uw klassieke Volvo.

het aircosysteem

Sinds enkele jaren bouwt Nordicar nieuwe aircosystemen in klassieke Volvo's. Een airconditionings systeem bestaat uit verschillende componenten die in uw Volvo gebouwd worden. Er wordt een verdamper in de cabine geplaatst waar de koude lucht in de auto terecht komt.

Lees meer...
 

Deze verdamper heeft een klassieke uitstraling en past prima in een klassieke Volvo. De verdamper lijkt veel op de originele verdampers die in de jaren 70 zijn gemonteerd in voornamelijk de Volvo P1800.IMG pomp De verdamper wordt gemonteerd aan de onderzijde van het dashboard aan de zijde van de bijrijder. Het gehele systeem is gevuld met koudemiddel R134a. De verdamper kan gezien worden als de koelkast. In dit element verliest het koudemiddel druk, waardoor het koudemiddel sterk afkoelt en de lucht die door de verdamper loopt koud wordt. Voor de radiator wordt een condensor geplaatst, wat gezien kan worden als een soort radiator. In dit element wordt het koudemiddel afgekoeld door de rijwind. Het systeem wordt aangedreven door de aircocompressor, ook wel aircopomp genoemd. Het koudemiddel wordt door de compressor onder druk gebracht, zodat de druk in de verdamper kan worden gereduceerd. Met afkoeling tot gevolg. De compressor wordt aangedreven door de poelie van de waterpomp met behulp van een v-snaar. Op een speciaal ontworpen steun is de compressor bevestigd aan het motorblok.

Kortom, een compleet en goed werkend systeem waar u jaren plezier van heeft.

Airconditioning: comfortabel in de zomer, snel ontwasemen in de winter

In de zomer biedt het aircosysteem verkoeling. Veel klanten van ons hebben een airconditioning laten inbouwen omdat ze op vakantie gaan met de klassieke Volvo of rally's rijden. De hitte tijdens de rally's in Amerika en Noord-Afrika de laatste jaren,aircofront werd bedwongen door dit goedwerkende airco systeem. In de winter biedt de airco veel voordelen als het gaat om het ontwasemen van de ruiten. Met name in de winter hebben klassieke Volvo's regelmatig last van beslagen ruiten. Door het gebruik van airconditioning worden de ruiten zeer snel ontwasemd. Een goed werkende airco is in de zomer dus aangenaam, maar in de winter eigenlijk noodzakelijk.

Wilt u genieten van koelte in de zomer en snelle ontwaseming in de winter, bel ons dan op 072-5753 201 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor het maken van een afspraak.