De Volvo airco service van Nordicar: reinigen en bijvullen (repareren)

Airco onderhoud: controle, reinigen en vullen voor optimaal gebruik van uw airco.

Gratis Airco check

Airconditioning draagt bij aan rijcomfort. Zomers blijft uw Volvo koel, ’s winters houdt de combinatie van airco en verwarming de autoruiten condensvrij zodat uw zicht altijd goed is. Om zeker te weten dat uw airco goed functioneert, bevelen wij het jaarlijks controleren van de airconditioning van uw Volvo aan. Nordicar biedt hiervoor de praktische airco check. Met deze gratis basistest weet u direct of onderhoud nodig is of niet.

Airconditioning: comfort in de zomer, veiligheid in de winter

Als u denkt aan airconditioning in uw auto, denkt u waarschijnlijk aan het comfort van de verkoeling die geboden wordt bij warme weersomstandigheden. Wat veel mensen niet weten is dat uw airco ook in de winter erg handig is. Om uw ruiten te ontwasemen gebruikt uw Volvo de droge lucht die door de airconditioning wordt gemaakt. Bij uw Volvo treedt de airco automatisch in werking als uw voorruit ontwasemt (defrost-stand). Uw ramen op deze manier ontwasemen is de snelste manier om weer optimaal zicht te creëren. Wat natuurlijk weer van groot belang is voor uw veiligheid, die van uw inzittenden én de veiligheid van uw mede weggebruikers. Een goed werkende airco is in de zomer dus aangenaam, maar in de winter eigenlijk noodzakelijk.

Lees meer...
 

Wanneer is uw Volvo toe aan airco onderhoud?

De airco in de auto regelt de temperatuur en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid afneemt. In het aircosysteem zit een koudemiddel dat verdampt of kan weglekken. Door lekkage langs rubberen verbindingen neemt het koudemiddel gemiddeld 7% af per jaar. Daardoor treedt er drukverlies op met als gevolg dat de airco in uw Volvo minder koele lucht afgeeft. Levert uw airco minder koele lucht dan u gewend bent? Neemt u geurtjes of een muffe lucht waar? Dan is een airco servicebeurt de oplossing voor uw Volvo.

Airco luchtsysteem reiniging

Als de airco check de noodzaak van onderhoud bevestigt, biedt Nordicar diverse opties. Verspreidt de airco in de auto een muffe geur, dan volstaat een frisse luchtbehandeling. De verdamper van uw aircosysteem wordt grondig gereinigd en zodanig behandeld dat schimmels en bacteriën minder kans krijgen. Tevens wordt de interieurfilter vervangen, zodat vervelende geurtjes tot het verleden behoren.

Complete airco onderhoud

Functioneert de airco in de auto niet naar behoren? Vertrouw dan op de efficiënte airco service van Nordicar. Tijdens de airco check worden alle onderdelen van het aircosysteem nagelopen op de juiste werking en eventuele lekkages opgespoord. Volvo raadt aan om de airco van uw Volvo elke twee jaar opnieuw te laten vullen. Het aircosysteem wordt gevuld met nieuw koudemiddel en nieuwe olie.

Waarom airco onderhoud bij Nordicar?

Nordicar staat in Noord-Holland en ver daarbuiten bekend als Volvo specialist. We bieden gedegen controle, reinigen en (bij)vullen van de airconditioning aan voor een scherpe prijs. Het serviceteam van Nordicar beschikt over gediplomeerde ervaren monteurs die alle kennis van uw Volvo hebben. Nordicar beschikt over een eigen onderdelenmagazijn waar originele Volvo onderdelen en goedkopere A-merk onderdelen op voorraad zijn. Als tijdens controle van de airco van uw Volvo blijkt dat vervanging van onderdelen noodzakelijk is, kan dit meestal direct worden uitgevoerd. U hoeft veelal geen vervolgafspraak te maken. Als u het reinigen of (bij)vullen van de airco van uw Volvo door ons laat uitvoeren, kiest u voor de hoogste kwaliteit in dienstverlening tegen een zeer scherpe prijs.

Bel op voor het maken van een gratis airco check

Een muffe geur in uw Volvo die niet weggaat? U hebt het idee dat het aircosysteem van uw Volvo niet meer optimaal koelt? Bel ons dan op 072-5753 201 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor het maken van een afspraak voor een gratis airco check. U hoort direct of er gebreken zijn aan het aircosysteem van uw Volvo en krijgt u advies over de te nemen maatregelen.