het roetfilter van uw Volvo vervangen

Waarom het roetfilter van uw Volvo vervangen?

Een dieselmotor veroorzaakt meer schadelijke stoffen dan een benzinemotor. Dit geldt ook voor een Volvo dieselmotor. Samen met andere onderdelen zorgt het roetfilter, dat in het uitlaatsysteem is ingebouwd, er voor dat de uitstoot aan schadelijke stoffen zo veel als maar mogelijk beperkt wordt. Roetdeeltjes worden tijdelijk opgeslagen in de roetfilter. Uw auto zorgt er zelf voor dat de opgeslagen roetdeeltjes regelmatig worden verbrand. We noemen dit regenereren. Tijdens de regeneratie worden de roetdeeltjes bij een hoge temperatuur verbrand. Hiervoor moet de temperatuur tijdelijk verhoogd worden tot circa 550 °C. Regeneratie is dus de vernietiging van roetdeeltjes bij een hoge temperatuur. In de regel vindt een regeneratie automatisch plaats tijdens een lange rit op de autosnelweg.

 

Lees meer...

Wanneer het roetfilter van uw Volvo vervangen?

Na verloop van tijd is het roetfilter versleten of is het roetfilter verstopt. Regeneren helpt niet meer om de roetdeeltjes te verbranden. Op dat moment kunnen er nare bijwerkingen optreden, zoals een hoger brandstofverbruik, stotteren, een verhoging van het oliepeil, een motor die op hol slaat of die slecht loopt. Komt er zwarte rook uit uw uitlaat, of geeft de auto een melding vanuit het motormanagement systeem? Dan is het regenereren van het roetfilter al te lang uitgesteld. Veelal is vervanging van het roetfilter noodzakelijk. Laat uw Volvo uitlezen bij Nordicar om u te adviseren wat de mogelijkheden zijn.

 

Waarom het roetfilter van uw Volvo laten vervangen door Nordicar?

Nordicar is een in Volvo’s gespecialiseerde garage. Al sinds 1991 doen we niets anders dan Volvo’s onderhouden en repareren. Alle specialistische apparatuur is aanwezig en bijna alle onderdelen van alle typen Volvo’s zijn op voorraad in ons magazijn. Zowel originele Volvo onderdelen als niet originele onderdelen, maar wel van A-merk kwaliteit. Daarnaast zijn al onze monteurs gediplomeerd en zeer ervaren. Wij hechten aan openheid en transparantie en u krijgt altijd van te voren te horen wat een reparatie of vervanging gaat kosten en of het zelfs nog even uitgesteld kan worden. Met circa 2.000 uitgevoerde onderhoudsbeurten / reparaties per jaar en een grote tevreden vaste klantenkring van Volvo-rijders weet u dat u aan het goede adres bent en kiest voor de hoogste kwaliteit in dienstverlening tegen een zeer scherpe prijs.

Wilt u uw roetfilter laten vervangen of zijn er indicaties dat dat dient te gebeuren? Bel ons dan op 072-5753 201 voor het maken van een afspraak voor een inspectie van uw roetfilter. Als uit de inspectie blijkt dat het roetfilter van uw Volvo vervangen dient te worden krijgt u direct te horen wat de kosten daarvan zijn. Indien u besluit over te gaan tot het laten vervangen van het roetfilter van uw Volvo kunt u daar op wachten