Nordicar: de specialist voor het vervangen van een distributieriem in Volvo’s

Vervang uw distributieriem voortijdig en voorkom grote schade aan uw motor!

Wat is het belang van een goede distributieriem voor uw Volvo?

De distributieriem is een getande riem die de verbinding maakt tussen de nokkenas en de krukas van de motor. Wanneer de distributieriem versleten is of wanneer de geleide rol, spanrol of waterpomp versleten zijn kan de distributieriem kapot gaan en loopt de motor ernstige schade op. En daarmee uw portemonnee ook! Het is dus belangrijk om de controle van uw distributieriem serieus te nemen.

Lees meer...

Wanneer dient de distributieriem vervangen te worden?

Voor het vervangen van de distributieriem geldt een interval van 8 of 10 jaar of, 60.000 tot 240.000 km, afhankelijk van de motor. Tijdens elke onderhoudsbeurt door Nordicar wordt de distributieriem van uw Volvo gecontroleerd. Naast de leeftijd en de gereden kilometers van de distributieriem, wordt specifiek gecontroleerd op olielekkage van de motor in de buurt van de distributieriem. Sporen van motorolie op de distributieriem is directe aanleiding om u te adviseren over te gaan op het vervangen van de distributieriem en de olielekkage te verhelpen. Nordicar is als Volvo Specialist uiterst zorgvuldig in de beoordeling van de staat van de distributieriem en het monteren van een nieuwe distributieriem.

Welke onderdelen worden samen met de distributieriem vervangen?

De distributieriem draait rond over de geleide rol, de krukaspoelie, de poelie van de waterpomp en de poelie van de nokkenas of nokkenassen. De distributieriem wordt onder een constante spanning gehouden door een spanrol. De levensduur van de distributieriem wordt niet alleen bepaald door de distributieriem zelf, maar vooral ook door de waterpomp, de meelooprol en de spanrol. Volgens het onderhoudsprogramma van Volvo dienen de geleide rol, de spanrol en de waterpomp tezamen met de distributieriem vervangen te worden. In de aanbieding voor het vervangen van de distributieriem zijn alle eerder genoemde onderdelen inbegrepen, dus ook de waterpomp wordt vervangen. Indien de waterpomp niet wordt vervangen kan dit uiteindelijk schade opleveren aan de motor van uw Volvo.

Waarom distributieriem laten vervangen door Nordicar?

Nordicar staat bekend om haar specialisme: het vervangen van een distributieriem. Nordicar Volvo Service biedt gedegen controle en vervanging van de distributieriem aan voor een scherpe prijs. Het serviceteam van Nordicar beschikt over gediplomeerde ervaren monteurs die alle kennis van uw Volvo hebben. Nordicar beschikt over een eigen onderdelenmagazijn waar originele Volvo onderdelen en goedkopere A-merk onderdelen op voorraad zijn. Als tijdens controle van de distributieriem van uw Volvo blijkt dat vervanging van de distributieriem noodzakelijk is, kan dit meestal direct worden uitgevoerd. U hoeft dus geen vervolgafspraak te maken. Als u de vervanging van de distributieriem van uw Volvo door ons laat uitvoeren, kiest u voor de hoogste kwaliteit in dienstverlening tegen een zeer scherpe prijs.

Bel op voor het maken van een distributieriem check

Zeker weten of uw distributieriem nog goed is? Bel ons dan op 072-5753 201 voor het maken van een distributieriem check of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..