xc70youngtimer

 

Waarom een Volvo Youngtimer?

Met een Volvo Youngtimer  heeft u als ondernemer fiscaal voordeel: zodra een auto 15 jaar of ouder is, betaalt u niet langer de zakelijke bijtelling  over de oorspronkelijke cataloguswaarde (nieuwwaarde op het moment van aflevering), maar 35% over de economische waarde (de dagwaarde). Deze is een fractie van de nieuwwaarde. U profiteert hiermee direct van het BTW voordeel op de brandstof en onderhoudskosten. Daarnaast kunt u de auto ook in een aantal jaar fiscaal afschrijven.

Daarnaast staan Volvo’s bekend om hun veiligheid en comfort en houden oudere Volvo’s toch nog een representatieve uitstraling.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een Volvo Youngtimer?

Bij de aanschaf van een 15 jaar oude Volvo is de staat van onderhoud voor een groot deel bepalend voor de onderhoudskosten in de komende jaren. Heeft de vorige eigenaar netjes alles uitgevoerd of zijn er achterstallige reparaties waardoor er een inhaalslag gemaakt moet worden? Als je een auto particulier koopt dan is deze informatie vaak voorhanden doormiddel van onderhoudsfacturen. Als de auto bij een garage te koop staat, kan dit bekeken worden in het onderhoudsboekje of door de garage te bellen waar het laatste onderhoud is uitgevoerd.

Veel voorkomende reparaties bij Volvo Youngtimers

  • De automaten kunnen schokkend schakelen; spoelen en reinigen van de automaatbak kan hiervoor de oplossing zijn.
  • Het gasklephuis bij de benzinemotoren kan defect raken. De motor loopt dan onregelmatig en er brandt een storingslampje op het dashboard. Er moet een nieuw gasklephuis gemonteerd en ingeleerd worden.
  • De diesel-injectoren van de D5 zijn, vooral bij hogere kilometerstanden, vaak aan vervanging toe.
  • Het stuurhuis kan versleten zijn. Je merkt dit als de auto lijkt tegen te sturen op rotondes.
  • De draagarmrubbers voor kunnen ruim zijn. Je merkt dit o.a. als de auto niet recht rijdt of remt.
  • De motorsteunrubbers kunnen lek zijn. De motor loopt dan onregelmatig en er brandt een storingslampje op het dashboard.

Aankoopkeuring en onderhoud

v70youngtimer

Wij zijn gespecialiseerd in Volvo onderhoud en reparaties en werken dagelijks aan Youngtimer Volvo’s. Onze kennis delen wij graag met u tijdens een aankoopkeuring. Tijdens een aankoopkeuring wordt de Volvo volledig nagelopen en wordt er met de klant gekeken wat er nu en in de toekomst aan onderhoud is uit te voeren.


Service en onderhoud

 

Tuning voor uw Volvo Youngtimer

Net dat beetje meer uit uw Volvo motor halen? Iets meer vermogen voor extra rijplezier of juist meer trekkracht voor uw caravan. Informeer naar de mogelijkheden voor het tunen van uw motor in combinatie met het uitprogrammeren van het roetfilter (DPF).

Meer info over Tuning

 

Onze selectie Volvo youngtimers

We hebben vooral tweede generatie dealer onderhouden Volvo V70, XC70 en Volvo XC90 in ons aanbod. Onze voorraad nieuwe youngtimers wordt zeer regelmatig aangevuld met nieuwe modellen. De 15 jaar oude Volvo V70 youngtimer is één van de meest populaire modellen en zeer aantrekkelijk voor de zakelijke rijder. Een Volvo V70 youngtimer heeft vaak alle luxe aan boord: Elektrisch ramen, elektrisch verstelbare stoelen, cruise controle, lichtmetalen velgen enz. Een zeer mooie stationwagon, als youngtimer zakelijk heel interessant en nog goed voor vele jaren rijplezier. Soms hebben wij ook een mooie, goed onderhouden V70 Cross Country of een Volvo S80, met recht echte executive youngtimers. De Volvo V50, het kleine broertje van de Volvo V70, is met zijn elegante vormgeving, kwaliteit, luxe en zeer comfortabele rijeigenschappen ook een aantrekkelijke auto voor de zakelijke rijder.